Finisaje pentru pardoseli tehnice

Într-o lume în care schimbăm cu ușurință multe din lucrurile care ne înconjoară și visăm la zone de lucru eficiente, dar creative în același timp, găsim soluții potrivite pentru clădiri de birouri, centre comerciale, spații medicale sau camere data center. Nimic nu ne împiedică să schimbăm birourile și mobilierul după bunul plac sau să intervenim cu ușurință în mentenanța clădirilor. Designul interior nu se mai rezumă doar la partea practică, deoarece tehnologia avansată a dezvoltat soluții din ce în ce mai accesibile tuturor. Pardoselile interioare oferă alternative specifice tuturor nevoilor, trebuie doar să alegem ce e mai potrivit pentru spațiul folosit și să hotărâm finisajul cu care vrem să renovăm. 

Pardoseala flotantă, cunoscută în mod obișnuit sub numele de pardoseală tehnică sau pardoseală supraînălțată, este formată din structură metalică care se fixează pe un strat solid și panou, formând dedesubt un spațiu gol. Acest gol tehnic dintre substrat și panoul de la pardoseala tehnică supraînălțată permite mascarea cablajelor de energie electrică, internet, a HVAC, a alimentării cu apă, etc.

În general, pardoseala tehnică este folosită în clădiri de birouri pentru a putea trece cu cablurile pe dedesubt și pentru a putea poziționa birourile oriunde, fără cabluri inestetice întinse pe jos, la vedere.  
Panourile de pardoseală tehnică permit aplicarea de finisaje pentru pardoseli, care pot varia de la pardoseli calde (PVC, mochetă, cauciuc), până la cele reci (ceramică, granit și chiar sticlă).
Pentru că finisajele reprezintă un capitol complex și foarte important în ceea ce privește pardoseala tehnică, vom detalia despre finisajele ce trebuie folosite peste pardoseala flotantă și le vom structura pe categorii, în funcție de domeniile de aplicare.

În momentul în care o persoană se află în poziția de a alege un finisaj, de obicei este constructorul clădirii, care urmează să închirieze acea clădire, sau beneficiarul, care își dorește un loc cât mai plăcut, în care va urma să își desfășoare activitatea în următoarea perioadă. Indiferent de opțiuni și de necesități, totul ar trebui să plece de la funcționalitatea principală a pardoselei flotante, și anume faptul că această pardoseală este una accesibilă. Din acest motiv, fie că vorbim despre mochetă, PVC, parchet, ceramică, sau orice altă idee pe care proiectantul sau arhitectul dorește să o pună în practică, recomandăm să se folosească un finisaj în dale, care nu necesită un strat suport între finisaj și panoul de la pardoseală, permițând astfel accesul în orice moment sub pardoseală, doar acolo unde este nevoie, fără să trebuiască să fie scos finisajul din toată camera. Pe termen lung, asta înseamnă o reducere a costurilor și mai puțin disconfort atunci când se impun intervenții ulterioare.

În proporție de 90%, pardoseala flotantă se comercializează fără finisaj. Ulterior, când se ajunge la acest stadiu, se recomandă alegerea unui finisaj în dale, atât mocheta, cât și covorul PVC se lipesc cu adeziv acrilic pentru lipirea acoperitorilor (mochetă sau PVC) în zone ce necesită lipiri și dezlipiri succesive, nepermanente. Avantajul folosirii acestei soluții este că adezivul își păstrează permanent calitățile, astfel că se pot dezlipi și lipi cu ușurință dalele, după finalizarea intervenției. Uneori, clientul poate alege ca finisaj chiar și parchet sau piatră, pentru un decor personalizat.

Restul de 10 % din achiziția pardoselei supraînălțate o reprezintă panourile cu finisaj. Acestea diferă în funcție de destinația lor:

în zonele de birouri, cel mai des se folosesc panouri finisate cu PVC, parchet laminat sau mocheta, datorită produselor cu design care înfrumusețează încăperile

în camere de server, panourile au cerința de a fi antistatice, motiv pentru care se recomandă finisaje cu PVC, dar sunt și situații în care se folosește LINO sau HPL

în dataroom, în funcție de cerințe, se recomandă panouri finisate cu PVC conductiv sau disipativ, dar dacă sunt și solicitări ca suprafața să fie electroizolantă, se poate folosi și covor de cauciuc cu astfel ce proprietăți

în spațiile medicale, în majoritatea cazurilor, se folosesc panouri nefinisate, peste care se montează covor PVC, finisajul fiind unul special pentru astfel de locații, cu rezistență la trafic intens, dar în mod deosebit, cu un standard înalt de curățenie și de menținere a igienei

Este important de știut că toate finisajele de mai sus se aplică atât pe panouri incombustibile, adică cele din sulfat de calciu, care au clasă de foc 0, A, A1, cât și panourilor din conglomerat lemnos (PAL) cu diverse rezistențe la foc: clasele Bfl, Cfl. Din acest motiv, se pot găsi soluții tehnice excelente, chiar și pentru cerințe speciale la incendiu, care să satisfacă în totalitate și nevoile estetice.
 

10

ani experiență

 1.000.000 

mp capacitate de producție

500+

clienți multumiți

500+

proiecte în portofoliu

300+

tipuri de produse

1

SCOP: SATISFACȚIA CLIENTULUI

Contact

SC Quattro Pavimente Tehnice SRL

Şoseaua de Centură a Municipiului Bucureşti, Nr. 103,
Popeşti Leordeni, Județ Ilfov, Cod Poştal 077160, România

Telefon:

Dan BERECHET
Mobil: 004 / 0732.667.527

Director Comercial: Adrian MIHAILOVICI
Mobil: 004 / 0727.247.474

Email:

office@quattropavimente.ro

Top